Kuvaverkko Arto kuvanviimeistelyn esimies

Arto, kuvanviimeistelyn esimies

Arto on toiminut Kuvanviimeistelyn esimiehenä vuodesta 2018 ja työskennellyt kaiken kaikkiaan jo yli 10 vuotta Kuvaverkossa.

”Aloitin Kuvaverkossa kausiapulaisena. Tarkoitus oli tehdä vain tuon syksyn verran töitä täällä, mutta kauden päättyessä aukesi muita työtehtäviä ja jäin taloon.”

Arto aloitti Kuvaverkolla tallentajana. Työ oli tuolloin yksinkertaista tietojen tallennusta, mutta ensimmäisen syksyn jälkeen järjestelmät muuttuivat ja työnkuva kasvoi tilausten käsittelyllä, tarkastamisella ja virheiden etsinnällä. Nykyisin Arto tekee lähiesimiestyötä ja kuvankäsittelyä.

”Kuvanviimeistelijöiden ja -käsittelijöiden esimiehenä merkittävä osa työajasta syksyn sesongin alkaessa kuluu kausityöntekijöiden perehdytykseen ja laadunseurantaan. Keväisin työnkuvaan kuuluu kuvankäsittelyn lisäksi mm. uusien tuotantotapojen suunnittelua ja testaamista.”

Kuvaverkon palvelukseen Arto tuli vain muutamaa kuukautta medianomiksi valmistumisen jälkeen. Musiikkiteknologiaa opiskellut Arto harrasti valokuvausta ja oli AMK:ssa opetellut Photoshopin käyttöä. Valokuvaustausta sai hänet kiinnostumaan Kuvaverkossa työskentelystä. Tallentajaksi taloon tulleen Arton kuvankäsittelytaidot huomattiin nopeasti ja pian hän pääsi käsittelemään kuvia myös työssään.

”Täällä pärjää hyvin, vaikka muodollista koulutusta tai kokemusta alasta ei olisi, jos vain on jatkuvasti valmis oppimaan uutta. Valokuvausharrastuksesta ja kuvankäsittelyohjelmien tuntemisesta on hyötyä. Tämä tehtävä vaatii ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä, sillä syksyllä päivät ovat intensiivisiä ja osittain rutiininomaisia. Jos valokuvaus ja kuvankäsittely kiinnostaa, kannattaa olla rohkea ja hakea meille töihin.”